Image by Brenda Padilla from Pixabay

Tuvalu

NAZAD
Feb 17, 2020   |
Okeanija

Iako je poznat kao „osam ostrva“, Tuvalu zapravo čine devet atola, koji se nalaze u Pacifiku na granici između Polinezije i Mikronezije.

Tuvalu pokriva oblast od skoro 300.000 kvadratnih metara, dok koralna ostrva dostižu visinu od skoro 5 metara iznad nivoa mora. Lanac od devet atola počinje od Nanumea na severo-zapadu do Niulakita na jugo-istoku, u dužini od skoro 600 km.

Uživa toplu i vlažnu tropsku klimu sa visokom stopom vlažnosti i visokim temperaturama tokom cele godine.

Avioni, trajekti i drugi brodski vidovi saobraćaja, povezuju međusobno jako udaljena ostrva. Posetioci moraju da imaju dovoljno vremena na raspolaganju za transfer, budući da se ove usluge ne pružaju vrlo često. Međunarodni letovi se obavljaju samo između aerodroma u Funafuti-ju i ostrva Fiji.

Ostrva Tuvalu imaju skromno razvijenu turističku infrastrukturu. Brodovi i hidro avioni pokrivaju oblast između ostrva samo povremeno, ali se poseta svakako isplati. Uživanje u idiličnoj atmosferi Južnih mora i jedinstvenošću kompletnog okruženja. Podvodni svet se ubraja među najlepše na planeti. Raznovrsne ribe, živopisnih boja, koje se mogu pronaći na svakom grebenu, čine ovu destinaciju naročito atraktivnom za ronioce.

Tuvalu informacije

Najbolje vreme za putovanje

Najpovoljnije vreme za putovanje je u toku suvljih meseci od aprila do septembra.

Zvaničan jezik: Tuvaluan, Engleski
Glavni grad: Funafuti
Valuta: Australijski dolar
Kod zemlje: 00688
Vremenska razlika u odnosu na Srbiju: +11h
Struja: dostupna je samo na Funafuti-ju, napon je 240 volti. Adapter je neophodan.