Navigation


Pošaljite putopis

Moj putopis

Skijatos (Skiathos)

Gruja
Grčka
7.06.2010.
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Skijatos (Skiathos)
Jul 2008

Skiathos je fantastično malo ostrvo. Sa kraja na kraj ima svega 12km, ali je na tom malom prostoru smešteno brdo plaža. Skoro sve plaže su uvale sa krupnim peskom, prečistim morem i imaju normalan ulazak u vodu. Jedino se razlikuje najveća plaža Kukunarija koja je od sitnog peska i gde je plićak dug par desetina metara. Kad smo već kod plaža, Banana i Vromolimnos imaju kafiće na plaži gde su po ceo dan žurke koje se često šire i na plažu i plićak. Jedino na tim plažama i može da bude malo gužva, sve ostale su poluprazne kad god da dođeš.

Na ostrvu postoji samo jedan grad koji se zove Skiathos kao i ostrvo. Sva ostala mesta na ostrvu su samo grupice hotela, restorana ili prodavnica. Zbog toga je veoma preporučljivo imati prevoz - auto ili motor jer danju treba obilaziti plaže a uveče nema gde ni da se prošeta sem u gradu. Ostrvom saobraća i autobus ali je u njemu konstantna gužva i često ne može ni da se uđe.

Na ulasku u grad je veliki parking, i odatle kreće šetalište. Sa jedne strane su moderni kafići, a sa druge se pored mnogo malih taverni stiže do stare luke. Tu je lako i zavodljivo izgubiti se u ulicama starog grada ili sesti u neki od kafića. Posebno su zanimljivi kafići na velikim stepenicama kod stare luke ili na malom poluostrvu neposredno pored.

Do Skiathosa se najlakše stiže avionom. Pistu su jedva smestili jer počinje i završava se skoro u moru. Alternativno može se doći i trajektom iz Volosa i to nije loša varijanta za one koji putuju svojim kolima jer spada u najbliža ostrva za nas iz Srbije. Kartu za trajekt obavezno rezervisati unapred jer ima samo par polazaka dnevno.


Komentari


Da biste dodali komentar neophodno je da se prijavite.Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930